Van Dievel Transport neemt intrek in groter hoofdkantoor


Bron: Flows

Van Dievel Transport verhuist op zaterdag 22 januari naar een groter hoofdkantoor van 10.000m² aan de Generaal de Wittelaan in Mechelen-Noord. Het vorige pand was te klein geworden voor de transportspeler. Van Dievel groeide vorig jaar met 10%.

Van Dievel Transport is geen onbekende op de transportmarkt. 83 jaar geleden startte de eerste Van Dievel het familiebedrijf en ondertussen staat de derde generatie bedrijfsleiders aan het roer van het bedrijf (van links naar rechts op de foto het directiecomité: Jan De Wael, Mia De Wael en Louis De Wael). Met een omzet van 22,5 miljoen euro in 2021 heeft Van Dievel zijn plaats bij de 100 grootste transportbedrijven van België.

“Het huidige pand aan de Schaliënhoevedreef in Mechelen was te klein geworden. In 2021 tekenden we 10% groei op en het komende jaar willen we doorgroeien naar 25 miljoen euro omzet”, zegt Louis De Wael, managing director van Van Dievel Transport.

Watertoren
Van Dievel verhuist naar het gerenoveerde pand dat vroeger behoorde tot het bedrijf Entiris onder de watertoren in Mechelen-Noord. Het pand aan de Generaal de Wittelaan heeft een oppervlakte van 10.000 m² aan magazijnen, parking en kantoorruimtes.

“De reeds bestaande sites blijven behouden voor garage, parking, truckwash en accommodaties voor de chauffeurs”, geeft De Wael aan. “Dagelijks leiden honderdvijftig chauffeurs het transport in goede banen. Jaarlijks worden er gemiddeld twintig nieuwe trucks aangekocht.”

Nieuwe chauffeurs
Om nieuwe chauffeurs aan te trekken, organiseert Van Dievel een Jobkaffee elke laatste vrijdag van de maand. Het volgende zal plaatsvinden in het nieuwe pand om 28 januari. “Eerst worden ze opgeleid tot chauffeurs in de Van Dievel Transport Academy om ze later te brengen tot wat wij ‘vrachtwagenpiloten’ noemen”, besluit De Wael.