Van Dievel Transport verhuist


Bron: Made in Mechelen

MECHELEN – Nu zaterdag 22 januari 2022 verlaat het hele team van Van Dievel Transport zijn het pand aan de Schaliënhoevedreef. Het bedrijf ruilt het te klein geworden gebouw in voor een veel groter aan de Generaal de Wittelaan 1 in Mechelen-Noord.

Van Dievel Transport is een bekende naam in de transport en logistiek. 83 jaar geleden startte de eerste Van Dievel het familiebedrijf. Ondertussen zitten we al aan de derde generatie bedrijfsleiders van de familie. Met een omzet van 22,5 miljoen euro in 2021 en een plaats binnen de Top 100 van Belgische transportbedrijven is Van Dievel ondertussen een grote speler geworden.

Ook het huidige pand is te klein geworden. Het is al de derde keer dat Van Dievel verhuist. De voornaamste oorzaak daarvan is de jaarlijkse groei. Ook in 2021 was er een groei van 10% en in 2022 is de doelstelling verder te groeien tot een omzet van 25 miljoen euro. Van Dievel verhuist naar het gerenoveerde pand dat vroeger behoorde tot het bedrijf Entiris. Het pand aan de Generaal de Wittelaan heeft een oppervlakte van 10.000 m2 aan magazijnen, parking en kantoorruimtes.

De reeds bestaande sites blijven behouden voor faciliteiten zoals garage, parking, truckwash en accommodaties voor de chauffeurs. Dagelijks leiden 150 chauffeurs het werk in goede banen. Van Dievel won de voorbije jaren heel wat awards voor hun service, kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid (Transporeon, Expeditors, Transporteur van het jaar, vernieuwde ISO 9001 certificering, Good Distribution Practices-certificering (GDP) voor farmaceutica,…).

Van Dievel Transport kan rekenen loyale en trouwe medewerkers die zeer trots zijn op hun werkgever. Velen werken er al tientallen jaren. Er zijn zelfs mensen die al 40 en 46 jaren dienst op hun teller staan hebben. Maar het bedrijf is permanent op zoek naar nieuwe chauffeurs. Maandelijks is er een Jobkaffee. Nieuwe medewerkers worden eerst opgeleid tot chauffeurs in de Van Dievel Transport Academy. Later scholen ze zich bij tot wat het bedrijf ‘vrachtwagenpiloten’ noemt.

Het volgende Jobkaffee vindt plaats in het nieuwe pand aan de generaal De Wittelaan op vrijdag 28 januari 2022 om 15.30u.