Van oud dekzeil tot trendy fietstas: Crescendo creatief met afvalmateriaal van Van Dievel


Bron: HLN

Cursisten van Crescendo CVO gaan komend schooljaar creatief aan de slag met oude dekzeilen van transportfirma Van Dievel. Ze maken fietstassen van het “duivels materiaal”.

De Mechelse transporteur zocht naar manieren om de oude dekzeilen te bestemmen voor hergebruik. “Duurzaam ondernemerschap is een belangrijke waarde binnen Van Dievel Transport en daarom voorzien wij ook de nodige maatregelen om zo ecologisch en duurzaam mogelijk te werken”, zegt zaakvoerder Louis De Wael.

Een prototype voor de fietstassen is momenteel in ontwerp en zal in samenwerking met Van Dievel Transport verder verfijnd worden. Later dit jaar zetten Crescendo CVO en transportfirma Van Dievel samen een productielijn op waarbij de cursisten de fietstassen zullen produceren.

“Het is geen sinecure om dit ‘duivels’ materiaal te temmen, maar we gaan erg graag deze uitdaging aan”, zegt Lies Hoefkens, leerkracht Mode. “Ik ben ervan overtuigd dat onze cursisten dit tot een goed einde gaan brengen.” Het resultaat van deze samenwerking zal te zien zijn tijdens de jaarlijkse modewandeling van Crescendo CVO in juni 2024.

Martine Bourguignon, adjunct-directeur van de mode-opleidingen, benadrukt de relevantie van dit project binnen de context van circulaire mode: “ Doordat onze cursisten mee hun schouders onder het project zetten hopen we een groot aantal afgewerkte producten in korte tijd te kunnen afleveren. Deze samenwerking past naadloos in onze visie op duurzaamheid en ecologie.”

CVO Crescendo biedt de cursus Handtassen aan in Lier en Mechelen. Meer info: https://crescendo-cvo.be/nl.

Foto’s:
Louis De Wael © Crescendo CVO
Cursisten van Crescendo CVO gaan komend schooljaar creatief aan de slag met oude dekzeilen van transportfirma Van Dievel. Ze maken fietstassen van het “duivels materiaal”.