Transporteurs boos door tijdelijke sluiting keuringsstation Mechelen


Bron: Flows

Omwille van verkeerschaos in de omgeving zal het keuringsstation van Mechelen vanaf maandag 29 augustus tijdelijk geen vrachtwagens meer keuren. De lokale transporteurs voelen zich benadeeld omdat zij niet de oorzaak zijn van de verkeersonveiligheid.
Transportfederatie Febetra kaartte de zaak al aan bij de uitbater van het Mechelse keuringsstation: de groep Autoveiligheid. Directeur Philippe Degraef: “De beslissing getuigt van bitter weinig respect voor de transporteurs die niet eens de oorzaak zijn van de chaotische en verkeersonveilige taferelen die zich rond het keuringsstation voordoen. Dit zou vooral te wijten zijn aan Brusselse automobilisten die naar Mechelen afzakken om daar hun personenwagens te laten keuren omdat er in Brussel nog altijd op afspraak gewerkt wordt.”

Informele communicatie
Een van de transporteurs die getroffen wordt door de maatregelen is Van Dievel Transport uit Mechelen. “Gemiddeld laten wij zo’n twee vrachtwagens per dag keuren in het station van Mechelen. Als we nu naar andere stations moeten uitwijken, zal daar de wachttijd oplopen. Bovendien hebben we deze beslissing op informele wijze moeten vernemen. We betreuren deze manier van communiceren”, zegt Louis De Wael, managing director van Van Dievel Transport.
De groep Autoveiligheid bevestigt de maatregel om vanaf maandag 29 augustus tijdelijk alle voertuigen boven de 3,5 ton te weren. “Het station ligt aan een woonwijk. Door de gewijzigde organisatie en het exclusief werken op afspraak van omliggende keuringsstations, onder andere in Brussel én door werken aan de Brusselsesteenweg, ontstaan er te vaak verkeersgevaarlijke situaties aan de in- en uitrit van ons keuringsstation”, zegt Katleen Van Laer, gedelegeerd bestuurder van Autoveiligheid. De tijdelijke maatregel geldt tot eind oktober. “Maar wij zullen niet aarzelen om dit vroeger te evalueren.”

Keuringen op Verplaatsing
Van Laer benadrukt dat Autoveiligheid de transportsector genegen is. “Wij voorzien in een alternatieve locatie met keuringsstation Cargovil in Zemst en spelen bovendien een voortrekkersrol in het project Keuringen op Verplaatsing. We doen er alles aan om de dienstverlening voor iedereen optimaal te verzekeren. De wijzigingen zijn tot stand gekomen na overleg met de diensten van de stad Mechelen, Politie en AWV en goedkeuring van onze toezichthoudende overheid.”