Van Dievel geeft dekzeilen tweede leven als…rugzak


Bron: Transportmedia

Een Van DIevel-vrachtwagen herken je aan het duiveltje in het logo. De Mechelse transporteur vervangt systematisch de dekzeilen van zijn vrachtwagens. Die oude ‘baches’ zijn evenwel niet verloren. Student productontwikkeling Louis en zijn bedrijfje Yhellow maken er rugzakken van.

Managing director Louis De Wael poseert trots met het prototype van de Van Dievel-rugzak. “Enkele maanden geleden werden we door student Louis gecontacteerd. In het kader van zijn opleiding productontwikkeling was hij op zoek naar oude dekzeilen. Ons opvallende logo sprak hem wel aan. Aangezien we onze oude dekzeilen systematisch vervangen door nieuwe, met ingebouwde ladingzekering, konden we hem zoveel materiaal leveren als hij maar wenste. Intussen zijn de prototypes klaar en denken we eraan deze rugzakken te commercialiseren. Ik heb Louis alvast uitgedaagd om een eerste lading van honderd exemplaren te produceren. Met de 60 dekzeilen die we inmiddels vervangen hebben, komen we zeker toe.”

De kans is groot dat de Van Dievel-rugzak uitgroeit tot een hebbeding, want De Wael heeft naar eigen zeggen al heel wat reacties gekregen. De rugzakken zullen ook getoond worden tijdens de opening van Van Dievels nieuwe opleidingscentrum, de chauffeursschool ‘De Vrachtwagenpiloot.’, op 24 september.