Wafeltjesverkoop voor zieke Dorien (30) resulteert in heuse solidariteitsgolf

van dievel

Bron: HLN

Wat begon als een kleine wafelverkoop onder collega’s van Van Dievel, is uitgegroeid tot een grote solidariteitsgolf voor Dorien (30). De dispatcher van het Mechelse transportbedrijf vecht een oneerlijke strijd tegen een agressieve kanker, maar staat er duidelijk niet alleen voor. “Het is voor haar een opsteker dat zoveel mensen met haar begaan zijn.”

Dorien werkt sinds een jaar of drie voor de ‘devil in transport’ in Mechelen-Noord, die begin dit jaar nog verhuisde van de Schaliënhoevedreef naar een groter pand in de Generaal de Wittelaan. Als dispatcher kwam ze in contact met iedereen van de zowat 200 personeelsleden, voor wie ze het zonnetje in huis was.

Helaas schijnt dat zonnetje sinds december iets minder fel. Dorien kreeg op Sinterklaasdag de akelige diagnose van darmkanker

Team Dorien
Na een eerdere inzameling onder collega’s werd ‘Team Dorien’ opgericht. Sinds afgelopen weekend verkoopt dat vanille- en chocoladewafels, frangipanes en carré confituurs, marsepein en snoepjes om op die manier zo veel mogelijk geld in te zamelen. “We smullen voor een goed doel”, klinkt het.

Op die manier willen ze bijvoorbeeld een pruik bekostigen en andere financiële zorgen wegnemen, om haar gevecht zo comfortabel mogelijk te maken. De actie is een schot in de roos, want de actie blijft lang niet beperkt tot Van Dievel alleen.

Lopend vuurtje
“De actie gaat rond als een lopend vuurtje. Intussen zijn ook andere bedrijven gestart met inzamelacties en hebben vriendinnen van Dorien van vroeger contact opgenomen, net als neven en nichten en de vrienden van het volleybal.”

“We hebben zelfs een rekeningnummer moeten openen, want we krijgen de ene mail of telefoon na de andere en ze kwamen al zelfs tot op het bedrijf om wafeltjes te komen bestellen. Iedereen doet mee!”, vertelt Marian Verschoren, een van de initiatiefnemers.

Energie
Dorien staat in elke mail in BCC en kan de solidariteitsacties dus op de voet volgen. “Ze vindt het een opkikker is dat zoveel mensen met haar begaan zijn. Ze haalt hier veel energie uit”, weten haar collega’s, die haar zo veel als Covid-19 het toelaat bezoeken.

Dorien zelf houdt zich liever een beetje op de achtergrond. “Buitenstaanders kunnen weinig doen als je ziek bent, maar ik ben heel dankbaar voor wat de collega’s ondernemen. Al was ik aanvankelijk wel een beetje tegen; ik ben ongeneeslijk ziek, maar wilde geen goed doel zijn en geen medelijden. Maar de solidariteit is fantastisch.”

Contact opnemen kan via Marian.Verschoren@vandievel.eu. Bestellingen kunnen binnengebracht worden tot en met vrijdag 28 februari op het kantoor van Van Dievel. Vanaf 14 maart kunnen daar de bestellingen worden afgehaald. Giften kunnen gestort worden op BE50 7340 5780 3218.

Foto: Wafelverkoop bij Van Dievel voor kankerpatiënte Dorien. Marian Verschoren, Annelies Teughels, Kathleen Meeus en Anne Bogaerts maken deel uit van Team Dorien. © David Legreve