Mechels familiebedrijf Van Dievel Transport is verhuisd naar nieuwe locatie


Bron: Gazet van Antwerpen

Zaterdag verhuisde het hoofdkwartier van Van Dievel transport van de Schaliënhoevedreef naar een groter pand even verderop in de Generaal de Wittelaan 1 in industriepark Mechelen-Noord. Door de permanente groei van het Mechelse familiebedrijf was de vorige locatie te klein geworden.

Van Dievel Transport is een bekende naam in de transport en logistiek. 83 jaar geleden startte de eerste Van Dievel het familiebedrijf. Ondertussen wordt Van Dievel Transport geleid door Mia, Jan en Louis De Wael, de derde generatie van de familie. Met een omzet van 22,5 miljoen euro in 2021 en een plaats binnen de Top 100 van Belgische transportbedrijven is Van Dievel ondertussen een grote speler in de logistieke sector geworden.

Het is al de derde keer dat Van Dievel verhuist. De voornaamste oorzaak daarvan is de jaarlijkse groei. Ook in 2021 was er een groei van 10% en in 2022 is de doelstelling verder te groeien tot een omzet van 25 miljoen euro. Van Dievel verhuist naar het gerenoveerde pand waar vroeger het bedrijf Entiris een vestiging had. Het nieuwe pand in de Generaal de Wittelaan heeft een oppervlakte van 10.000 m2 aan magazijnen, parking en kantoorruimtes.

150 chauffeurs
“We hebben nog een aantal kleinere sites in de buurt”, zegt Louis De Wael. “De reeds bestaande sites blijven ook behouden voor faciliteiten zoals garage, parking, truckwash en accommodaties voor de chauffeurs.” Bij Van Dievel Transport werken ongeveer 150 chauffeurs. De duurzame aanpak van het familiebedrijf zorgde ervoor dat Van Dievel de voorbije jaren heel wat awards won voor zijn service, kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid.

Het succes van Van Dievel Transport hangt voor een groot stuk samen met de loyale en trouwe medewerkers die zeer trots zijn op hun werkgever. “Velen werken hier al tientallen jaren, met enkele uitschieters met 40 en 46 dienstjaren op de teller. Toch zijn we permanent op zoek naar nieuwe chauffeurs. Maandelijks organiseren we daarom ons Jobkaffee. Nieuwe medewerkers worden eerst opgeleid tot chauffeurs in de Van Dievel Transport Academy. Later scholen ze zich bij tot wat wij bij Van Dievel transport ‘vrachtwagenpiloten’ noemen”, besluit De Wael.

Het volgende Jobkaffee vindt plaats in het nieuwe pand in de generaal De Wittelaan op vrijdag 28 januari 2022 om 15.30u.